Oppskrift: blåskjell

Nå nærmer det seg sakte men sikkert blåskjellsesong. Det er jo så fint vær her fortiden (det er det vel i Norge også), og blåskjell eller skalldyr generelt slår aldri feil ute i solen. Så etter pikniken vår i parken i går bestemte vi oss for å lage blåskjell! Så tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere 🙂 Denne oppskriften er fra kokken vår i huset – Helene

Det du trenger til 2-3 personer:
> Blåskjell ca. 500 g per person
> 3 dl matfløte
> Kvast med bladpersille
> 2 fedd hvitløk
> 1/2 chili eller mer, kommer ann på hvor sterk du vil ha den
> 1 stor gul løk
> Vann
> Hvitvin (tørr)
> Sitron
> Salt og pepper
> Smør

Begynn med å legge alle blåskjellene i kaldt vann, de som ikke lukker seg eller har knust skall må du kaste (Vi pleier å ta vekk «skjegget» som henger ut av skjellene, det er ikke noe godt å spise). La de ligge i kaldt vann ca 10-15 minutter.

Finhakk løk, hvitløk, chili og stek i olje i en stor kjele.

Vi brukte sjalottløk i går, og puttet oppi litt purre. Ble veldig godt det også!

Når løken er myk og gjylden, putt oppi nesten hele fløten, 1 ts smør og en dæsj med vann, bladpersillen, sitronsaft fra en kvart sitron og litt hvitvin (ca 1 glass). Kan også ha selleri oppi sausen hvis du vil. La putre noen minutter. Putt til slutt oppi blåskjellene, la de småkoke under lokk i ca 5 – 10 min. Du ser de er ferdig når de har åpnet seg, og hvis noen ikke har åpnet seg må du ikke spise de.

Garniter med litt pladpersille og litt sitronbåter på toppen.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s